Трети търг е обявен за  консервната фабрика в Белащица от

...
Трети търг е обявен за  консервната фабрика в Белащица от
Коментари Харесай

Нов търг за оборудвана консервна фабрика в Белащица – цената й падна с 1 млн. лева

Трети търг е разгласен за  консервната фабрика в Белащица от ЧСИ, откакто първите два опита не съумяха.  Заводът, който е на повърхност от 3 дка, е издигнат едвам преди няколко години, само че към този момент втора година той се предлага на търг, без да има интерес към него.  
Прочетете още
Фабриката се продава поради дълг на дружеството  " Хера трейдинг " с шеф и притежател Жана Ганчева към БАКБ.  

Първият търг  за предприятието за преправка на зеленчуци, произвеждане на лютеница, кетчуп и други сосове беше обект на обществена обмен при започване на 2022 година. Първоначалната цена, от която стартира наддаването тогава бе 4,6 млн. лв.. Търгът обаче остана без интерес и надлежно задълженията не бяга погасени. Вторият бе на стойност от 4,4 млн. лв., а третият към този момент е с близо 1 млн. лв. по-малко от първоначалната  цена.

Частният правосъден реализатор Мариана Кирова е оповестила нова тръжна процедура с първична цена от близо 3,67 млн. лв.. Официално евентуалните купувачи ще могат да подават предложения до 16 януари 2024 година.

Фабриката, обект на продажба, е ситуирана върху терен от 3 декара в околност " Бялата пръст " в Белащица. Базата съставлява двуетажна постройка със партер, със застроена повърхност от 1341,84 кв. м. и РЗП от близо 4000 кв. м. Обект на продажба е освен фабриката,но и с цялостно съоръжение - хладилни отделения, профилирани машини, мониторингова система и така нататък

Строителството на предприятието стартира през 2016 година. По план индустриалните й линии са с потенциал  675 т/годишно произвеждане на доматени и пиперкови концентрати и 2500 т/годишно на лютеница, кетчуп и други сосове.  То даже е подкрепено по стратегия за европейско финансиране към Държавен фонд земеделие по размер „ Инвестиции в аграрни стопанства ”, като одобрената сума за дотация е 2,9 милиона лв.. 

Освен това върху предприятието са учредени две договорни ипотеки за над 3 млн. лв. към Българската банка за развиване. Генчева обаче стопира да изплаща фирмените заеми и компанията е дадена на съдия-изпълнител. Отделно има и натрапен запор от Национална агенция за приходите поради неизплатени отговорности. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР